Groeien in je functie

Leren en ontwikkelen zijn belangrijke thema’s binnen Axians. Wij geven jou de regie over jouw eigen ontwikkeling. Samen met jouw leidinggevende onderzoek je wat jij wil leren en waar je naar toe wil groeien. We hebben een breed aanbod aan trainings- en opleidingsmogelijkheden om je daarbij te helpen. Naast het centrale aanbod vanuit Axians, heeft elke Business Unit zijn eigen, afgestemde leeraanbod om jou te helpen groeien in je functie.

Axians groep

De Academy in Laren

In Laren hebben we onze eigen Academy. Een team van eigen medewerkers stelt het programma samen en organiseert de boel. Zij zorgen voor een afgestemd en divers leeraanbod. Er wordt niet alleen lesgegeven door eigen collega’s, maar ook door externe experts en klanten van Axians Laren.


Vakinhoudelijke trainingen
Uiteraard faciliteren wij de technische en vakinhoudelijke trainingen die jij nodig hebt om jouw functie goed uit te oefenen. Dat kan variëren van een Denodo, Collibra of PowerBI certificering tot een SCRUM training of een Masterclass Data Virtuality.

‘Softskill’ trainingen
Een terugkerend onderdeel zijn de softskill-rondes die we 3 keer per jaar organiseren. We kiezen per ronde drie trainingen uit die helpen bij het ontwikkelen van communicatieve en andere relevante professionele vaardigheden. Bijvoorbeeld ‘Visual thinking’, ‘Fouten maken als een professional’, ‘Piramidaal schrijven’, ‘Workshops modereren’ of ‘Omgaan met weerstand’. Een enorm leuke manier om actief bezig te blijven met je professionele ontwikkeling en om je collega’s op een andere manier te leren kennen.

Opleidingsprogramma’s
In kleine, vaste groepen krijgen collega’s de kans om in onze intensieve opleidingsprogramma’s aan de slag te gaan met hun communicatieve vaardigheden. We hebben een programma ontwikkeld gericht op consultancy vaardigheden en op de commerciëlere rol die een consultant kan hebben. Wat je in dit programma leert, kan je direct in de praktijk toepassen.

‘Aan het woord’ sessies
Onze (data) experts vinden het enorm leuk om hun kennis, ervaring en best-practices te delen. Dat kan tijdens de ‘Expert aan het woord’ sessies. Ook nodigen we regelmatig klanten en oud-collega’s uit om te vertellen over hun data projecten.

“Het feit dat wij in Laren een eigen Academy hebben, is enorm waardevol voor de organisatie en de individuele collega’s. Het brengt een groeiversnelling in je professionele ontwikkeling. En het samen volgen van trainingen en opleidingsprogramma’s met collega’s geeft een boost aan het werkplezier!” 

Ellen Houtman, HR Business partner