Leren met collega's verbindt

Leren met collega's verbindt

Leren en ontwikkelen zijn belangrijke thema’s binnen Axians. Er is een VINCI academy met uitgebreide ‘leergangen’ waar Axians collega’s gebruik van kunnen maken, een eigen E-learning platform en er wordt jaarlijks een traineeship voor starters georganiseerd. Daarnaast heeft elke Business Unit de ruimte om zijn eigen opleidingsprogramma vorm te geven.

De Academy in Laren

De Axians unit in Laren, gespecialiseerd in Data Analytics en Business Intelligence, heeft een uitgebreid leerprogramma. Een team van eigen medewerkers stelt het programma samen en organiseert de boel. Lead Consultant Smart Analytics, Gwyneth Ouwehand, is de programma manager van de ‘Larense Academy’. Zij zorgt, samen met collega’s, voor een afgestemd en divers leeraanbod voor de Business Intelligence Consultants in Laren met onder andere:

  • ‘Softskill’ trainingen
  • ‘Expert aan het woord’ sessies
  • ‘Klant aan het woord’ sessies
  • Events zoals ‘ Battle of the tools’
  • Technische tool trainingen
  • Persoonlijke coaching
  • Het Consultant Development Programma
  • Het Lead Architect Programma
“We hebben consultants die hartstikke slim zijn en heel veel kennis over Business Intelligence en data in huis hebben. Als consultant heb je niet alleen technische kennis nodig, maar ook sterke communicatieve vaardigheden. Je managet complexe projecten, stakeholders en verwachtingen. Met de Academy helpen we collega’s met het ontwikkelen van die ‘softskills’ om nog beter tot hun recht te komen bij de klant. We inventariseren de opleidingsbehoeftes binnen de unit en maken dan, drie keer per jaar, een programma met drie trainingen om uit te kiezen.”
Lorem ipsum

Van droomcarrière naar topjaar

“Elke consultant vult samen met zijn manager een zogenoemde ‘droomcarrière’ in. Waar wil je staan  over 10 jaar, over 3 jaar en wat kan je dit jaar doen om dit te bereiken? Wat wil je? Waar ben je goed in? Wij stemmen ons aanbod af op de ambities en leerwensen van collega’s. Als iemand bijvoorbeeld de stap wil maken naar adviseur op C-level, is ons ‘Lead architect programma’ een interessante mogelijkheid.

Ik ben wel trots op een van onze recente, nieuwe trainingen: ‘Maak er een topjaar van!”. Hierin kregen collega’s de tijd en ruimte om doelen voor dat jaar op te stellen. Ik vind het heel mooi dat we ook de koppeling hebben gemaakt naar privé. Collega’s bedenken wat hun professionele doelen zijn, maar ook wat ze in het kader van bijvoorbeeld sport of sociale contacten willen bereiken. Na een jaar kijken we met dezelfde trainingsgroep waar we staan. Het is mooi om dat met elkaar te delen, zodat je elkaar daar ook bij kunt helpen. Je merkt hierdoor dat samen leren verbindt.”

Lijkt het jou leuk om het Business Analytics team van Axians in Laren te versterken? Bekijk de openstaande vacatures hier.