Bodien Ypma

In het voorjaar van 2020 waren Stijn (mijn afstudeerpartner) en ik op zoek naar een afstudeerstage. Tijdens de eerste gesprekken voelden we ons meteen welkom, de aardige mensen en oprechte interesse vond ik prettig. Waarom ik uiteindelijk ook ben ‘blijven plakken’ na mijn studie? Eigenlijk om dezelfde reden. Het voelde goed. De informele sfeer binnen het team paste bij mij, de inhoud van de opdrachten sprak mij aan en het Technisch Traineeship leek mij een mooie start van mijn carrière.

Persoonlijk ontwikkelprogramma

Ik denk dat Soft Skills – zeker in de IT – vaak onderschat worden. Ik ben van mening dat Soft Skills net zo belangrijk zijn en greep daarom het Technisch Traineeship met beide handen aan. Het is een vrij pittig traject, de trainingsdagen zijn vol en intensief, maar erg waardevol. Gelukkig is het contact met de andere trainees op deze trainingsdagen erg leuk. Iedereen vindt zijn of haar eerste baan spannend en het is fijn om dit te kunnen delen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij.

Het programma bestaat uit een aantal trainingsdagen verspreid over het jaar. Tijdens deze dagen leer je onder andere communiceren, feedback geven/ontvangen en je gaat aan de slag met je eigen leerdoelen. Naast de trainingsdagen ga je samen met een groep trainees aan de slag met een project over een zelfgekozen onderwerp. Het meest leerzaam vond ik het naspelen van werksituaties. De eerste paar minuten zijn wat onwennig, maar het waren voor mij echt eyeopeners. Je krijgt de kans om allerlei gesprekken en meetings te oefenen en zo uit te vinden welke vorm van communicatie het gewenste resultaat geeft. Ik zou het programma zeker aanraden. Het kan vrij confronterend zijn, maar dat is het zeker waard. Het is erg leerzaam en waardevol.

BI Consultant

Als BI Consultant houd ik me bezig met het ontwerpen en bouwen van rapportages en dashboards in IBM Cognos Analytics en Microsoft Power BI. De combinatie tussen mens en IT vind ik het leukst aan mijn werk. Het bouwen van rapportages en dashboards vind ik leuk, maar het klantcontact en zien waarvoor je het uiteindelijk doet, maakt het werk nog leuker. Daarnaast is de werksfeer bij Axians heel fijn: informeel, gezellig en iedereen staat voor elkaar klaar. Iedereen werkt hard, maar er is altijd tijd voor een praatje of een grapje.

In de toekomst wil ik mij blijven specialiseren in de verschillende rapportage-tools en hoop over een paar jaar door te kunnen groeien tot projectleider. Axians laat mij erg vrij in het vormgeven van mijn carrière. Ik hoop nog vele jaren bij deze ontzettend leuke club te kunnen en mogen blijven!

'Ik denk dat Soft Skills – zeker in de IT – vaak onderschat worden. Ik ben van mening dat Soft Skills net zo belangrijk zijn en greep daarom het Technisch Traineeship met beide handen aan. Ik zou het programma zeker aanraden. Het kan vrij confronterend zijn, maar dat is het zeker waard. Het is erg leerzaam en waardevol'