Axians is gespecialiseerd in Business Analytics. Met 100+ Analytics collega's zijn wij continue bezig om organisaties slimmer te maken. We helpen vooraanstaande bedrijven om betere beslissingen te nemen. We werken vanuit Amsterdam, Groningen, Eindhoven, Delft, Laren en Zaltbommel. Onze collega's zijn vooral te vinden bij onze opdrachtgevers waar ze werken aan innovatieve oplossingen:

Business Intelligence

Bij onze klanten analyseren we welke business intelligence software het beste past bij de organisatie. We spelen een rol bij de selectie en implementatie tot aan training en support. Axians is expert in IBM Cognos, Microsoft Power BI, Qlik Sense, SAP Business Objects, SAP Analytics Cloud, Tableau en Watson Analytics.

Datawarehousing

Het is een enorme uitdaging om de datastromen in een organisatie te beheren en transparant te maken. Axians werkt met verschillende oplossingen op basis van Microsoft SQL, IBM Infosphere, Netezza, TimeXtender en SAC. Maar we hebben ook onze eigen oplossing Axians DIA ontwikkeld. Wil je meer weten? Kijk dan op axians.nl/business-analytics.

Performance Management

We helpen organisaties om meer grip te krijgen op hun budgettering en forecasting. Met Financial Performance Management stel je organisaties in staat om plannen en prognoses te ontwikkelen op basis van data uit het verleden, trends en voorspellingen. We werken hierbij hoofdzakelijk met IBM Cognos en Jedox software.

Big Data

Wat is er mooier dan te werken aan het analyseren van ruwe data uit interne en externe bronnen om daarmee het inzicht van organisaties te verbeteren. Bij Axians werken we met de tools van IBM en Microsoft, maar ook met Open source producten.

Viking run

We vinden het leuk om naast ons werk ook sportief met elkaar te zijn! Met enkele collega's hebben we bijvoorbeeld meegedaan aan de Strong Viking Run - the water edition in Nijmegen. Samen hebben we 13 kilometer lang obstakels overwonnen. Bekijk het filmpje hiernaast voor een samenvatting! 

Ook naast het werk zijn we samen actief

Een team collega’s heeft deelgenomen aan de Dam tot Damloop in Amsterdam. Daarbij is zoveel mogelijk geld opgehaald voor het Duchenne Parent Project. Duchenne is een progressieve spierziekte waarbij de spieren langzaam afbreken. Met deze actie steunen wij een collega en hopen dat er meer onderzoek kan worden gedaan naar deze verschrikkelijke ziekte.

Jezelf blijven ontwikkelen in Business Analytics

Bij Axians hechten we veel waarde aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Cruciaal, want Axians is een kennisorganisatie. Wij trainen op het eigen portfolio, we volgen nauwgezet ontwikkelingen en Business Analytics trends in binnen en buitenland. Kennisuitwisseling tussen onze collega’s vindt plaats tijdens onze pizzasessies.

Alleen trainen op het vakgebied is niet genoeg. Wij besteden veel aandacht aan de competenties die ons allemaal verbinden. We handelen vanuit gemeenschappelijke waarden en overtuigingen. Zo weten we wat we aan elkaar hebben, voorkomen we misverstanden en boeken we individueel en gezamenlijk de beste resultaten. Onze werkwijze is gebaseerd op de volgende waarden en normen:
Ondernemerschap, verantwoordelijkheid, Transparantie & vertrouwen, Solidariteit, Empowerment

Opdrachtgevers

Axians is actief bij opdrachtgevers in de de sectore Handel, Industrie, Onderwijs, Overheid, Zakelijke Dienstverlening & Zorg. In deze markten verzorgen we Consultancy, Trainingen, Licentie Management en Managed Services.

Lees onze blogs

Op axians.nl/blog kan je blogs vinden waar onze experts kennis delen en waar we nieuwe oplossingen in de wereld van Business Analytics beschrijven en uitdiepen.

Erkenning

Axians ontving de ‘IBM Star Award Outstanding Analytics Partner’ tijdens de ‘IBM Night of the Stars’. Een waardering voor de innovatieve oplossingen van onze collega’s.