Data vormt de basis voor slimme nieuwe toepassingen waarmee we de performance van onze klanten verbeteren. Onze expertise rondom data is dan ook breed en divers: van datacollectie, data integratie, analyse & visualisaties en data science tot IoT, finance & EPM en data driven applications. Daarnaast helpen we onze klanten ook met aanvullende diensten, zoals Management & Consultancy, Managed Services en Trainingen.
De unit in Laren is gespecialiseerd in Data Analytics en Business Intelligence. We houden ons onder andere bezig met datavirtualisatie, datawarehouse automation, moderne (cloud) data-architecturen, data visualisaties en data governance. We werken met een duidelijke visie en nemen onze klanten daarin mee.
Laren
Binnen de unit, met twee vestigingen in Groningen en Eindhoven, werken wij met 60 professionals aan ons gezamenlijke doel; elke dag het verschil maken voor onze klanten! We improve decision making.
Eindhoven/Groningen
Onze unit in Zaltbommel begeleidt haar klanten in hun digitale transformatie door het leveren van Microsoft en IBM oplossingen op het gebied van Data Analytics en IoT.
Zaltbommel
Bij Axians staan meer dan 250 gedreven specialisten op het gebied van Data Analytics klaar voor onze klanten, verdeeld over verschillende locaties in Groningen, Eindhoven, Laren en Zaltbommel. Elk met hun eigen specialisme in technologie maar met één belangrijke gemene deler: voor ons zijn mensen belangrijker dat technologie. De menselijke interactie staat centraal, dat bedoelen met ‘the human touch'. Omdat mensen het verschil maken bij Axians, heb jij bij ons veel vrijheid. Je bent ondernemer in je eigen rol. Je krijgt de vrijheid om te blijven leren, ontdekken en innoveren. Juist dan kan je een klant de beste oplossing bieden in de afwisselende projecten die je doet. Het teamgevoel is enorm sterk! Als collega's werken we graag naast elkaar als team. Kritisch en vooral inspirerend. Daarom durven we te stellen dat wij een bijzondere werkomgeving bieden. Voor iedere functie, op elk niveau.

Vacatures

Wij zoeken mensen die impact willen maken door met Data Analytics onderbouwde inzichten en oplossingen te vinden voor onze klanten. Dit kan zowel vanuit de front-end als back-end, samen kijken we waar jouw kracht ligt. Daag jij jezelf graag uit? Dan ben je bij ons op het juiste adres!

Je krijgt ruimte om je eigen pad te volgen. Er wordt aandacht besteed aan je droomcarrière: Waar wil je heen en wat kan jij zelf en wat kan Axians doen om dat te faciliteren?
Nanda Lead consultant Smart Analytics
Ik werd door iemand in mijn netwerk benaderd voor een rol als Smart Data Consultant bij Axians. Ik werkte toen als BI consultant en zat toevallig op een opdracht waar twee Axians consultants een ‘Proof of Concept' rondom Denodo presenteerden.
WouterConsultant Smart Data
Hoewel ik geen achtergrond had in IT, had ik wel veel interesse in consultancy. De afwisseling en het contact met veel verschillende mensen sprak me erg aan.
IljaBusiness Intelligence Consultant
Ik denk dat Soft Skills – zeker in de IT – vaak onderschat worden. Ik ben van mening dat Soft Skills net zo belangrijk zijn en greep daarom het Technisch Traineeship met beide handen aan.
BodienBusiness Intelligence Consultant
Elke werkweek is anders. Veelal zijn het projecten waar ik mijn kennis op enige wijze toe mag passen maar vaak komen daar (korte) vragen van collega's of klanten tussendoor.
ReitseConsultant
Al snel bleek dat het transformeren van data mij het grootste plezier bracht. Eén jaar later werd mij de rol als ETL consultant aangeboden, die ik met twee handen aangreep'.
HansBusiness Intelligence Consultant

Groeien in je functie

Bij Axians kun je groeien en je ambitie verwezenlijken. We willen het beste uit onze mensen halen en blijven met jou in gesprek over jouw wensen en behoeften. Elke collega is uniek en maatwerk is hierin belangrijk voor ons. Wat maakt jou gelukkig en waar haal jij werkplezier uit?  

Referentie: Hoogvliet

'Wat ik zo mooi vind aan dit HANA project bij Hoogvliet is de wijze waarop wij communiceren met de klant. Als het even lastig wordt, dan blijven we in gesprek om tot een goede oplossing te komen, compleet transparant aan beide kanten” Hans Westerhof - BI Consultant

'Wat deze opdracht bij pensioenuitvoerder PGGM zo gaaf maakte om aan mee te werken, was het feit dat we samen met verschillende Axians en PGGM collega's konden samenwerken aan het realiseren van een moderne data architectuur. Verschillende expertises en invalshoeken kwamen samen: technisch, organisatorisch en projectmatig om samen een maximaal resultaat te behalen voor PGGM.' Allard Polderdijk - BI Consultant