Frank Nouwen - Junior Business Software Consultant

Frank Nouwen - Junior Business Software Consultant

Sinds mei 2018 ben ik in dienst van Axians. Na een tijd op zoek te zijn geweest naar een nieuwe uitdaging, besloot ik dat een baan in de IT me tof leek. Met mijn HBO opleiding Integrale Veiligheidskunde, en daarvoor Middenkader Engineering in de elektrotechniek, had ik echter geen IT studie gevolgd. Wel had ik van jongs af aan al aantoonbare affiniteit met IT en dankzij mijn achtergrond ook kennis van de achterliggende techniek en algemene bedrijfsprocessen. Ondanks dat ik dus niet eerder in de sector had gewerkt, leek het me een gepaste keuze. Nog steeds blij met de kans die mij is gegeven om in korte tijd veel kennis op te doen!

Een fijne werkwijze die mij meteen aansprak
De selectie bestond uit twee gesprekken waarin ik met verschillende mensen mocht praten, zoals de Manager Services, Consultant en HR Business Partner. Ook heb ik een halve dag mee mogen draaien op de afdeling om te zien of ik m’n weg kon vinden in de IT. Hierdoor kon ik mijn toekomstige collega’s alvast leren kennen en kreeg ik een concreet beeld van de organisatie, hun fijne werkwijze en de toekomstige werkzaamheden. Ik voelde me al snel op mijn gemak in de organisatie en dit gevoel is ook zo gebleven.
Alle ruimte om te groeien
Ik ben inmiddels bijna een jaar werkzaam bij Axians en nog steeds blij met de kans die mij is gegeven om in korte tijd veel kennis op te doen. Dankzij het Traineeship kan ik leren en werken tegelijkertijd. Ik ben begonnen als Support Medewerker om zo de kneepjes van het vak te leren en ben inmiddels hard onderweg om Business Software Consultant te worden. Je ziet mij steeds vaker op locatie bij de klant. Het werk blijft interessant doordat je altijd tegen nieuwe situaties aanloopt. Daarnaast is de technologie continu onderhevig aan veranderingen. Dit is zeer interessant, maar ook uitdagend. Gelukkig werken wij in klantenteams samen en is er altijd een collega op wie je kan rekenen en die je verder kan helpen. Daarnaast krijg ik binnen Axians de ruimte en de ondersteuning om te blijven groeien.

Mijn blik op de toekomst
De komende periode wil ik mij focussen op het worden van een volwaardige Business Software Consultant. Dit houdt in dat ik een aantal klanten mag beheren en ondersteunen bij het gebruik van specifieke procesoplossingen binnen de Exact software. Ik ben hierin al goed op weg! Samen met mijn manager en de HR adviseur kijken we waar mijn kwaliteiten en doelstellingen liggen, zodat ik nog meer kan groeien binnen Axians.