Lorem ipsum

Hans Westerhof

Hans werkt inmiddels alweer 10 jaar als BI Consultant bij Axians. Naast leuke dingen doen met zijn gezin besteedt hij zijn vrije tijd aan muziek in de breedste zin van het woord. Zowel luisteren, mixen en het delen hiervan. Ten slotte houdt Hans van Formule 1 en online gamen met vrienden.

Van jongs af aan is Hans al met computers bezig. “Mijn eerste eigen computer, een 386, kreeg ik van mijn vader toen ik een jaar of 10 was. Mede omdat ik computers wel héél erg leuk vond, ben ik tijdens mijn MBO BBL opleiding blijven hangen in het werkleven. Vanuit daar verschillende IT gerelateerde banen gehad, vooral gericht op systeembeheer en klantenservice”.

Uiteindelijk is Hans terechtgekomen bij Axians als Support Specialist. Dé perfecte plek om van alles mee te krijgen rondom Business Intelligence. “Al snel bleek dat het transformeren van data mij het grootste plezier bracht. Eén jaar later werd mij de rol als ETL consultant aangeboden, die ik met twee handen aangreep”.

Hans staat in de basis fulltime ingepland voor lopende projecten. “Ik denk dat ik in één week aan gemiddeld 2 á 3 verschillende projecten werk. Dit is erg fijn voor de afwisseling gedurende de week en ook de werkzaamheden zijn divers. Het ontwerpen, bouwen en implementeren van management informatiesystemen (Data Warehouses) heeft de grootste focus. En dan vooral de backend, dat wil zeggen, het proces om een berg data om te toveren tot informatie”. De ene keer zit Hans in een sessie met een klant voorafgaande aan het ontsluiten van een nieuw bronsysteem, de andere keer is het “koptelefoon op met leuke muziek” en meters maken.

Daarnaast helpt Hans ook graag collega’s met vragen en pakt hij incidenteel wat pre-sales activiteiten op. Bij veel klanten hebben we een Data Warehouse gebaseerd op SAP software. Ontwerpen met SAP PowerDesigner, SAP IQ of SAP HANA als databaseplatform, en SAP Data Services als ETL tool. Wel ben ik de afgelopen jaren bezig om mijn kennis te verbreden buiten de SAP-stack. Daarbij hebben timeXtender en het Azure platform de meeste aandacht op dit moment.

Volgens Hans staat het welzijn van de medewerker bij Axians hoog in het vaandel. “Dit merk je aan alles: Van aandacht voor persoonlijke groei, tot aan masseurs op de werkvloer. Vanaf dag één dat ik in dienst was bij Axians, viel mij op hoe hecht iedereen met elkaar is op de werkvloer. Er heerst een informele sfeer. En als we aan de bak moeten weten we precies wat we aan elkaar hebben. Dit is in al die jaren eigenlijk nooit veranderd, zelfs niet tijdens de coronacrisis. Ik denk dat dit best wel uniek is”.