Heleen Kramer

Heleen Kremer

Heleen is 23 jaar en in februari 2021 begonnen met een afstudeeropdracht bij Axians. In haar vrije tijd sport ze graag, waaronder tennis en hardlopen. Ook is ze vorig jaar, juist door de corona tijd, begonnen aan een cursus interieur styling. 

Studiekeuze
Op dit moment is Heleen vierdejaars student Finance & Control aan de Hanzehogeschool in Groningen. “Aan het begin van de opleiding vond ik het vooral interessant om te leren hoe een organisatie zorgt dat alle rekeningen op tijd betaald kunnen worden. Nu ik bijna mijn studie behaald heb, ben ik erachter gekomen dat in een organisatie veel meer van belang is dan alleen de liquide middelen. Alle bedrijfsprocessen moeten op elkaar aansluiten om tot de juiste cijfers te komen en zo relevante keuzes te maken. Dat vind ik nog veel interessanter!”

Afstuderen bij Axians

Hoe Heleen in aanraking is gekomen met Axians?

Tijdens een minor Finance & IT nam Heleen deel aan een Qlik workshop, verzorgd door onze Axians Consultant collega’s Michiel Hofsteenge en Nina ten Hoor. Door hun enthousiasme en interessante workshop werd Heleen nieuwsgierig naar Axians. “Ik vond het vak data analytics tijdens mijn minor al erg interessant. Dankzij de workshop kreeg ik een nog beter beeld bij hoe business intelligence in de praktijk wordt toegepast. Axians kwam op mij over als een organisatie die graag met studenten of net afgestudeerden samenwerkt. Dat vind ik positief”. Ze heeft vervolgens contact opgenomen met de HR afdeling van de betreffende business unit en daarna volgde snel een kennismakingsgesprek. De afstudeeropdracht is gezamenlijk uitgewerkt en na goedkeuring van de Hanzehogeschool kon Heleen beginnen aan haar afstuderen bij Axians.

De opdracht
De afstudeeropdracht van Heleen heeft te maken met de integrale planningsmodule Jedox. Tijdens haar afstudeeronderzoek houdt ze zich bezig met hoe organisaties binnen het care segment op strategisch niveau kunnen sturen met behulp van deze tooling. Het gaat er dan vooral om op welke kritische proces indicatoren gestuurd moet worden om langdurige zorg in de toekomst financieel houdbaar, toegankelijk en kwalitatief te houden. Dit is dan ook haar onderzoeksvraag. Door toenemende vergrijzing heeft namelijk een steeds groter gedeelte van de Nederlandse bevolking langdurige zorg nodig en dat gaat gepaard met veel uitdagingen binnen het care segment.

Afstuderen op afstand
In corona tijd beginnen met een afstudeeropdracht kan erg lastig zijn. “Net als de meeste collega’s werk ik veel op afstand. Ik ga ongeveer één keer in de twee weken naar kantoor omdat vragen hier soms toch wat makkelijker beantwoord kunnen worden. Daarnaast ben ik op dit moment bezig met het houden van interviews met verschillende controllers. Dit vind ik online juist prettig werken en is ook vaak een goede oplossing voor de collega’s die niet in het Noorden werkzaam zijn. Ondanks deze situatie voel ik mij erg welkom bij Axians. Ik kan vaak even sparren over mijn onderzoek en er wordt regelmatig door verschillende collega’s aangeboden om feedback te geven. Bovendien leer ik veel over de verschillende datatools van de andere collega’s. Dit maakt Axians een erg leerzame omgeving voor mij”.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden bij Axians?