Jeroen van der Zande - Management Consultant Exact

Jeroen van der Zande - Management Consultant Exact

Jeroen van der Zande werkt sinds 2003 bij Axians. Vanwege zijn jarenlange ervaring in consulting en uitgebreide kennis van Exact software kan hij als geen ander vertellen hoe het is om consultant te zijn.
“Bij Axians heb je veel vrijheid als Exact Consultant. Je kunt je werk zo inrichten als je wilt, qua werktijden maar ook qua werkzaamheden. Of je iets nu ’s ochtends of ’s avonds afrondt maakt niet veel uit, zolang het maar afgerond wordt en je je werktijden afstemt met de klant. Je bent dus bijvoorbeeld vrij om je kinderen ’s ochtends af te zetten op school als je die tijd later inhaalt.”

Effectief en Agile werken
“We werken Agile, dat betekent dat je in korte sprints naar een einddoel toewerkt. Er is dus een basis van zaken die je wilt bereiken maar je bent vrij in hoe je die bereikt. Je bepaalt namelijk met elkaar en de klant wat belangrijk is, en dat zorgt ervoor dat je je met de belangrijke zaken bezig kan houden en zaken met minder prioriteit tot een ander moment kunt bewaren. Daarom ben je ook vooral met hoofdzaken bezig. Ik weet altijd dat ik met iets bezig ben wat tot concreet resultaat leidt. Het einddoel is altijd helder in beeld, dat vind ik een prettig idee.”
Veelzijdig werk
“Ondanks dat we met standaardsoftware werken zijn geen twee projecten hetzelfde. Je werkt met verschillende klanten naar verschillende doelen toe, komt onderweg allerlei dingen tegen, zoals bijvoorbeeld een overname of reorganisatie, en dat maakt het dynamisch en interessant. Omdat Axians veel bouwstenen heeft rondom Exact Synergy kunnen we meer functionaliteit bieden dan anderen in deze markt. Met deze bouwstenen kunnen we ontzettend gave dingen neerzetten bij klanten. Vanwege die veelzijdigheid hoef je je nooit te vervelen!”

Zelf de touwtjes in handen
“Je staat zelf aan het roer van je eigen loopbaan binnen Axians. Wil je je verder ontwikkelen op een bepaald gebied, dan heb je daar de ruimte voor. Axians vindt het belangrijk dat je je prettig voelt en toegevoegde waarde levert voor onze business, maar ook vooral voor die van de klant. Als jij je beter op je plek voelt in een uitvoerende rol dan in een management rol dan ben je daar vrij in. Je carrièrepad, dat bepaal je zelf.”