Jesse Wellenberg

26 jaar en woonachtig in Groningen -  is vanuit een traineeship bij Axians opgeleid tot BI Consultant/Developer. In zijn vrije tijd is hij veel aan het programmeren en maakt hij graag muziek (zingen/gitaar).

Voordat Jesse begon bij Axians was hij bezig met een Master Change Management aan de Rijksuniversiteit Groningen. “Tijdens mijn studie lag mijn interesse vooral bij het raakvlak van bedrijfsveranderingen en IT. Daarom ben ik ook gaan zoeken naar bedrijven die met dat raakvlak te maken krijgen, zo kwam ik uiteindelijk bij Axians uit”. Na wat onderzoek gedaan te hebben werd Jesse enorm enthousiast van BI en heeft hij gesolliciteerd op de vacature van Traineeship BI Consultant in Groningen.

“Je begint in dit traineeship met een scala aan trainingen over verschillende tools en technologieën die we bij klanten implementeren en beheren. Van de werking van databases zoals SQL server, tot aan het visualiseren van de data in dashboards. Het werd tijdens de trainingen al snel duidelijk dat de functie als Consultant iets technischer was dan ik verwacht had, maar eigenlijk vond ik dit helemaal niet erg”.

Tijdens dit traineeship ga je ook een bepaalde periode aan het werk op de beheerafdeling. Hier krijg je te maken met bijna alle tools en leer je de klanten al goed kennen. Je ondersteunt de klant met complexe vraagstukken. “Dit is een enorm leerzame periode, waar je eigenlijk alles te zien krijgt wat de Consultants bouwen”. Na deze fase word je wat meer losgelaten in de organisatie, en krijg je veel vrijheid om zelf uit te zoeken wat je interessant vind als toekomstig Consultant.

Omdat Jesse in deze periode nog geen concreet project had, besloot hij om zichzelf te leren programmeren, iets wat hij al heel lang interessant vond. “Uiteindelijk kwam er een kans om mee te helpen bij het ontwikkelen van een webapplicatie, en die heb ik direct aangepakt. Daarna heb ik eigenlijk niet meer achterom gekeken en ben ik, na een kleine interne stage bij onze ontwikkelaars, meer deze rol gaan oppakken”. Afgelopen maanden heeft Jesse voornamelijk als ETL Ontwikkelaar gewerkt voor een groot migratieproject in een ziekenhuis.

“Voor dit project moeten de bestaande ETL processen omgebouwd worden naar een ander softwarepakket. Ook verplaatst de omgeving van een on-premise situatie naar de cloud, wat leuke uitdagingen oplevert. Door de dag heen ben ik vooral SQL scripts en processen aan het schrijven om data te transformeren en te verplaatsen”. Jesse gebruikt veel tools in zijn dagelijkse werkzaamheden. “Dat zorgt voor veel afwisseling, en dat is wat ik zo tof vind aan mijn functie. Voor het ontwikkelen van ETL gebruik ik vooral SQL en TimeXtender. Mijn programmeerwerk doe ik in JavaScript en .Net. Daarnaast verdiep ik mij in Azure, het cloudplatform van Microsoft”.

“Axians is mijn eerste werkgever na mijn studie en ik voel me eigenlijk enorm verwend. De sfeer binnen de unit is ontspannen en open. Contact met collega’s is laagdrempelig en iedereen staat voor je klaar als je vragen hebt. Initiatief nemen is wel van belang binnen de organisatie en je moet jezelf laten zien. Zo weten mensen wat je kan en weten ze je te vinden voor mooie projecten. Naast een leuke werksfeer hebben we een hechte club collega’s waar we ook buiten werktijd regelmatig dingen mee doen, zoals samen sporten of gewoon een terrasje pakken”.

Lijkt het je ook leuk om als trainee bij ons aan de slag te gaan? Bekijk de jaarlijkse vacatures op onze website.