Gespecialiseerd in Data Analytics

Axians is een netwerkorganisatie bestaande uit gespecialiseerde IT units. De unit in Laren (NH) is gespecialiseerd in Data Analytics en Business Intelligence. We houden ons onder andere bezig met datavirtualisatie, datawarehouse automation, moderne (cloud) data-architecturen, data visualisaties en data governance. We werken met een duidelijke visie en nemen onze klanten daarin mee.

Onze mensen maken het verschil

Bekijk het filmpje om de sfeer in te proeven in Laren. En om alvast enkele van jouw  (toekomstige) collega’s te ontmoeten.
Ik ben bij Axians terecht gekomen, omdat ik zocht naar een persoonlijke, kleinschalige consultancy club met inhoudelijke uitdaging. Die vond ik bij Axians. Je hoort bij een eigen unit, maar maakt ook onderdeel van uit van een breder netwerk met andere inspirerende professionals.” 

Nanda Kuhlman – Lead Consultant Smart Analytics 

Onze cultuur

Als jij lekker in je vel zit, komen jouw kwaliteiten op je werk ook het beste tot zijn recht. Wij creëren een professionele werksfeer waar jij jezelf kan en mag zijn. Onze consultants beschrijven de cultuur in Laren als open, met een familiegevoel en professioneel. Naast het werk organiseren we regelmatig leuke activiteiten om samen met je collega’s te doen. Zoals een pub quiz, een beach clean up, fietstochten, midgetgolfen, escape rooms. Onze werkwijze is gebaseerd op onze Axians kernwaarden: empowered, verantwoordelijk, ondernemend, vertrouwend & transparant en solidair.

Ons Team

Onze unit bestaat uit zo’n 80 enthousiaste collega’s. Onze consultants werken in drie verschillende teams:

Onze expertises

Smart Data Team

Data architectuur, datavirtualisatie, database technologie en big data (cloud) platformen zijn aan de orde van de dag voor dit team. De engineers en architecten van dit team adviseren de klant en zijn hands-on bezig met tools als Snowflake, Denodo en Azure.

Smart Analytics Team

Datapreparatie, visualisatie, predictive analytics en data governance: Dit team adviseert, coacht en traint klanten rondom deze (Big) data thema's en implementeert oplossingen. Zij werken met tools als Microsoft PowerBI, Qlik, Tableau en Collibra.

Smart Finance Team

Dit team is gespecialiseerd in slimme oplossingen voor consolidatie, planning & forecasting, predictive analytics en visualisatie voor financiële afdelingen. Onze BI Consultants mét financiële kennis werken onder andere met BOARD, IBM Cognos en OneStream.

“De visie en werkwijze bij Axians zorgt ervoor dat we blijven innoveren en echt waarde toevoegen. We onderzoeken hoe we de klant het beste kunnen helpen. We identificeren de vraag achter de vraag en werken toolonafhankelijk. Zo zijn de data-architecturen waar wij mee werken helemaal op maat. Het is de beste oplossing voor die specifieke klant. Die werkwijze past bij mij.”

Wouter Leemereise – Smart Data Consultant

Leren en ontwikkelen

Als Business Intelligence expert kom je regelmatig complexe opdrachten en situaties tegen. Om over de technologische innovaties nog maar te zwijgen! Wij helpen je om het beste uit jezelf te halen en jouw professionele doelen te bereiken met de Academy in Laren. Georganiseerd voor en door onze consultants.
  • Softskill’ trainingen 
  • ‘Expert aan het woord’ sessies 
  • ‘Klant aan het woord’ sessies
  • Technische tool trainingen  
  • Persoonlijke coaching  
  • Events zoals ‘ Battle of the tools  
  • Het Consultant Development Programma  
  • Het Lead Architect Programma 
AS
Lorem ipsum
“Wat speciaal is aan consultancy bij Axians, is dat er veel kruisbestuiving plaatsvindt met bijvoorbeeld de data engineers en analisten van de andere teams in Laren. Zo kunnen we elkaar en de dienstverlening voor de klant nog beter maken. Door de informele bedrijfscultuur en structuur van Axians heb je ook de mogelijkheid om verder in je functie te groeien.”

Joris van den Boogaard – Smart Finance Consultant

Werkgeluk, vitaliteit en hybride werken

Hybride werken is wat ons betreft de toekomst. Je bepaalt in overleg waar je jouw werkzaamheden op dat moment het beste kan uitvoeren: thuis, op kantoor of bij de klant. Deze manier van werken heeft zijn eigen uitdagingen. Met de hele unit besteden we extra aandacht aan verbinding met je collega’s, vitaliteit en veiligheid. Want werkgeluk en een goede werk/privé balans vinden we erg belangrijk. Zo zijn bijvoorbeeld twee betrokken consultants aangesteld tot vitaliteitscoaches.

Lorem ipsum

Kom je een keer kennismaken?

Wil je meer weten over Axians? Of over de opdrachten en projecten die wij voor klanten doen? Onze recruiter Maxime Wesel vertelt je graag meer of regelt een kop koffie of thee voor je met een van de BI consultants in Laren.
br