Michael Hogenboom - Data Scientist

Michael Hogenboom - Data Scientist

Ik heb aan de TU Delft gestudeerd: eerst de BSc Aerospace Engineering en daarna de MSc Spaceflight. De wetenschappelijke en filosofische kwesties rondom ruimtevaart trokken me heel erg aan, alleen ontdekte ik toen dat ik de sociale component en maatschappelijke relevantie van onderzoekswerk erg miste. Zo ben voor mijn eerste baan breder gaan kijken en ben ik als Data Scientist bij Axians Urban Science in Amsterdam terecht gekomen. Hier houden we ons bezig met het inzetten van data om de stedelijke omgeving efficiënter, duurzamer en leefbaarder te maken. Als consultant heb ik veel contact met klanten en collega’s en een variërend werkweek met elke keer nieuwe vraagstukken. De ene keer geef ik een training, de andere keer bouw ik een AI algoritme of adviseer ik een klant hoe hij de ontwikkeling van zijn organisatie naar datagedreven werken kan faciliteren.

Ik vind het gaaf om de analytische technieken die ik tijdens mijn studie heb geleerd op sociale en maatschappelijke vraagstukken toe te passen. Met de vooruitgang van processoren, sensoren en communicatietechnologie wordt het mogelijk om de wereld om ons heen te begrijpen op een manier dat voorheen nooit mogelijk was. Gezamenlijk met hulp van technologie zorgen we dat onze wereld steeds beter wordt.

Bij Axians ben ik in het Young Professional Programma begonnen, waarin ik samen met de andere Young Professionals in mijn jaar focuste op zelfkennis en zelfontwikkeling. Samen werkten we aan de stip aan de horizon die we allemaal in onze carrière voor onszelf moeten definiëren.

Bij Axians krijg je namelijk de kans en verantwoordelijkheid om zelf de regie over je eigen loopbaan te pakken: wat vind je leuk om te doen, waar wil je naar toe groeien, hoe wordt je de beste versie van jezelf. Zo heb ik samen met collega’s besloten om een jongerenvereniging voor Axians op te zetten, JAx, met als doel om alle jonge werknemers te helpen verbinden, verbreden en vermaken in hun werk.