Nanda Kuhlman

Nanda Kuhlman

‘Ik ervaar Axians als een soort familie!’

“Na een aantal studiekeuzetests in 4 HAVO was het voor mij al duidelijk dat ik bedrijfskundige informatica zou gaan studeren. Het bedrijfskundige aspect vond ik altijd interessant en mijn interesse voor IT heb ik met de paplepel ingegoten gekregen door mijn vader, die ook IT’er is. Na mijn studie, nu alweer 15 jaar geleden, ben ik gelijk de BI ingerold. En ik heb er nooit spijt van gehad!”

Nanda Kuhlman is vanaf 2018 werkzaam als Smart Analytics Consultant bij Axians in Laren. Ze onderzoekt met de klant welke data gedreven inzichten nodig zijn en gaat ermee aan de slag. Dit doet ze door dashboards en rapportages te bouwen, maar ook door als SCRUM-master projecten in goede banen te leiden.

“Ik heb heel bewust voor deze functie als Smart Analytics Consultant gekozen. Je hebt goed contact met de klant en kan ze iets tastbaars opleveren. Door mijn werk kan mijn klant zich écht concentreren waar hij of zij goed in is en misschien nog wel beter. Daar krijg ik energie van!”

Daarnaast pakt Nanda allerlei andere activiteiten op binnen de unit. Zo is ze actief binnen presales trajecten en evenementen, geeft ze zo nu en dan een interne training en begeleidt ze Young Professionals. “De afwisseling en de sfeer maakt het heel fijn. Er is veel aandacht voor de mensen. Je krijgt ruimte om je eigen pad te volgen. Er wordt aandacht besteed aan je droomcarrière: Waar wil je heen en wat kan jij zelf en wat kan Axians doen om dat te faciliteren?

Ik ben bij Axians terecht gekomen, omdat ik zocht naar een persoonlijke, kleinschalige consultancy club met inhoudelijke uitdaging. Die vond ik bij Axians. Je hoort bij een eigen unit, maar maakt ook onderdeel van uit van een breder netwerk met andere inspirerende professionals. Er is veel aandacht voor kennisdeling, online en tijdens kennisavonden die ik dan ook graag bezoek. ”

Als kers op de taart werkt Nanda regelmatig samen met andere Axians collega’s bij klanten. “Dat is enorm leuk en miste ik bij vorige werkgevers. Maar ook als je alleen op een opdracht zit, wordt je wel gezien. Iedereen kent elkaar en helpt elkaar. Je merkt dat we een groep mensen zijn die allemaal passie voor het vak hebben. Iedereen neemt zijn eigen achtergrond, kwaliteiten en interesses mee, maar we zijn allemaal gelijkgestemden. Ik ervaar het als een soort van familie.”

Wil jij net als Nanda aan de slag als Smart Analytics Consultant? Lees er meer over in onze vacature.

Past een rol als data engineer, data architect of BI developer beter bij jou? Lees hier de ervaring van BI Consultant Wouter Leemereise