Als Official Partner van PSV maakt Axians het mogelijk statistieken van de spelers van PSV te zien tijdens thuiswedstrijden. Tijdens de wedstrijd PSV – FC Utrecht vertoonde de LED-boarding voor het eerst live wedstrijdstatistieken van PSV'ers. Zo was in de 34e minuut te zien dat Marco van Ginkel al 75% van zijn duels had gewonnen.
Van de spelers wordt tijdens de wedstrijden data geregistreerd zoals het totaal aantal schoten op doel, gewonnen duellen en complete passes. ‘Axians maakt deze data achter de spelers inzichtelijk voor de PSV fans’, aldus PSV. ‘Dit doen zij live op een aantal momenten tijdens de wedstrijd via de LED-boarding. na afloop van de wedstrijd zijn de speler statistieken ook op social media te zien.’
PSV en Axians werken samen onder de thematiek: The best of football with a human touch. Dat is een knipoog naar de slogan van Axians waar zij zowel technologie als mensen centraal zet in de digitalisering van organisaties. Sport, en daarmee voetbal, is uitermate geschikt om op basis van nieuwe technologie data te verzamelen en te presenteren. Dit kan live zijn tijdens een training of wedstrijd maar ook op basis van historische data, video analyses, externe data bronnen en met name de combinatie hiervan. Axians vergroot de intelligente van data steeds meer door de intelligentie verder te automatiseren (AI) en deze visueel aantrekkelijk en op maat te presenteren.
Edwin Kanis, Manager Marketing en Innovation bij Axians: ‘Naast de kantoorautomatisering op basis van de flexibele cloud werkplek ondersteunen we PSV steeds meer in en rondom het stadion. Zo verzamelen we tijdens trainingen en in de wedstrijden allerlei data rondom de spelers. Door deze spelersdata op de juiste manier te benutten komen nieuwe inzichten naar boven die zowel interessant zijn voor de fans als strategische inzichten geven voor de leiding. We brengen steeds meer van deze data naar buiten de komende maanden en jaren, met name om de fans een fantastische beleving te geven. Voor, tijdens en na de wedstrijd.