Remco Brouwer - Business Solutions Consultant

Remco Brouwer - Business Solutions Consultant

Sinds januari 2016 werkt Remco Brouwer bij Axians. Een voetbalvriend die als Business Consultant bij Axians werkzaam was, sprak positief over zijn werkgever en bracht Remco in contact met de manager  Expert Services van de Business Unit in Den Bosch. Dit team ondersteunt klanten die werken met Exact oplossingen (Synergy en Globe en de door Axians zelf ontwikkelde bouwstenen en templates) en Document Solutions software (als Scansys en Readsoft). “Er was direct een goede klik met de manager en het team. Ik voelde mij thuis en op mijn gemak. Voor mij zijn een aantal zaken erg belangrijk als het om werk gaat: het werk moet uitdagend, interessant en leuk zijn en de sfeer moet goed en open voelen. Dit vond ik bij Axians.”

Remco heeft een HBO opleiding Commerciële Economie afgerond. Geen IT-opleiding, wél een opleiding waar je veel leert over bedrijfsprocessen. Deze kennis komt goed van pas in zijn werk. “Hierdoor begrijp ik de wens en behoefte van de klant. Het vertalen naar software vond ik in eerste instantie lastig. ERP systemen en Exact software waren nieuw voor mij. Om een beeld te krijgen wat Exact is en wat ik als werknemer kon verwachten heb ik een middag meegekeken met verschillende Consultants. Na deze middag was ik helemaal overtuigd: ik wil bij deze Business Unit van Axians werken!

Het voelde voor mij als de perfecte combinatie van nauw samen werken met collega’s en klanten, met zijn allen oplossingen bedenken en veel ruimte om mij te verdiepen in de kern van de materie.
Iedereen kent elkaar en gaat op een prettige manier met elkaar om, op welk niveau je ook werkt. Je wordt als volwaardig professional beschouwd. In mijn eerste jaar bij Axians ben ik zelfs genomineerd als medewerker van de maand van de afdeling Expert Services. Hiermee won ik uiteindelijk prijs: met tien collega’s op reis naar Zuid-Afrika. Dat was een gave en onvergetelijke ervaring!” In twee jaar tijd heeft Remco zich ontwikkeld van Support Medewerker Exact naar Junior Business Solutions Consultant. “Toen ik begon als Support Medewerker was mijn intentie om op termijn Business Solutions Consultant te worden. Dit is inmiddels gelukt!

Het traject waarbij je start als Support Medewerker was essentieel. Daar leerde ik alles over Exact en de bouwstenen en templates die Axians zelf heeft ontwikkeld. Bij Expert Service heb je veel direct contact met klanten en krijg je alle ruimte om je te verdiepen in hun vraagstukken. Axians geeft je de tijd om verdiepingsopleidingen en trainingen te volgen en kennis te maken met de diverse bedrijfsprocessen.” Inmiddels heeft Remco diverse Exact certificeringen en verschillende Best Practices certificaten behaald, zoals ITIL en AgilePM. “Mijn dagen bij Axians zijn erg afwisselend. Ik kom bij veel verschillende klanten op locatie. Mijn werkzaamheden variëren enorm, óók op de zogenaamde ‘binnendagen’ waarop ik gewoon op kantoor zit. Ik houd mij onder andere bezig met het oplossen van issues, het monitoren en bewaken van de kwaliteit van bestaande omgevingen en het bouwen of uitbreiden van bestaande functionaliteiten. Je werkt in een team samen met Exact Consultants en Exact Specialisten. Samen met de klant staan wij voor verschillende uitdagingen. Het is daarom nooit saai – mijn werk is zó veelzijdig!