René Kremer- Tester

René Kremer- Tester

Na de studies Technische Informatica en Human Technology afgerond te hebben, raadde een oud studiegenoot van me aan om te solliciteren bij Axians. Hij had daar eerder stage gelopen en vertelde dat het een leuk bedrijf is. Op dat moment was er geen vacature beschikbaar en heb ik een open sollicitatie gestuurd. Kort daarna kon ik op gesprek komen, een paar weken later kon ik zelfs aan de slag als Software Tester!

Mijn werk bestaat uit het testen van applicaties. Nadat het gebouwd is, test ik of wat gebouwd is ook voldoet aan de eisen en wensen van de klant. Als het afwijkt maak ik er bevindingen van en koppel ik het terug naar het ontwikkelteam. Zij gaan er dan opnieuw mee aan de slag. Het is een uitdaging dat de klant ook daadwerkelijk de applicatie krijgt die hij graag zou willen hebben. Dat het goed aansluit op de wensen van de klant en zij daar goed hun werk mee kunnen doen, dat geeft mij een kick.
Wat het leuk maakt om bij Axians te werken? De mensen! De sfeer is plezierig en je hebt leuke collega’s. Axians biedt voldoende mogelijkheden om jezelf te kunnen ontwikkelen en je kennis op peil te houden. Als je naar een bepaald evenement wilt, zijn er genoeg mogelijkheden om dat te doen. Je komt hierdoor weer op nieuwe ideeën en inzichten die je kan toepassen in je werk.

Het is voor een Tester belangrijk om flexibel te zijn. Ik test op verschillende projecten, dus je moet makkelijk van het ene naar het andere project kunnen schakelen. Naast het testen ben ik verantwoordelijk voor het technisch beheer en het opleveren van de software naar de acceptatieomgeving en de klant. Dat staat dan weer los van het testen, maar zijn wel zaken waar je als Tester eventueel verantwoordelijk voor zou kunnen zijn.

Axians biedt mij de mogelijkheid om mee te denken over andere dingen. Als je meer diverse taken erbij wilt hebben kan dat ook. Je hoeft niet per se alleen Tester te zijn. Je kan meer bij Axians, je hoeft niet stil te blijven staan.

Tip voor nieuwe medewerker:

Kom met nieuwe ideeën en breng ze onder de aandacht. Denk mee, neem een voortrekkersrol hierin. Mocht je daarin succes boeken, deel dat met anderen, laat men zien hoe het gegaan is zodat anderen hiervan kunnen leren.