Home > Business Analytics in Laren > Smart Data Team

Het Smart Data team is één van de drie consultancy teams van de Axians unit in Laren. Binnen dit team ben je bezig met de basis: het inrichten, optimaliseren en ontwerpen van de back end. Datawarehouses, dataplatform, datavirtualisatie, moderne data architectuur, en (hybride) cloudoplossingen? In dit team ben je er dagelijks mee bezig.

Als Smart Data Consultant geef je advies, maak je Proof of Concepts en implementeer je (cloud-) oplossingen. Je werkt met tools als Snowflake, Denodo, Matillion, Microsoft Azure en de SQL Server BI stack. Uiteraard verlies je data kwaliteit en data governance niet uit het oog. De klanten waar onze consultants werken zijn met name grote, complexe en innovatieve organisaties. Denk bijvoorbeeld aan RTL Nederland, Landal of LeasePlan. We gaan de samenwerking met onze klanten aan, zodat we precies weten wat zij nodig hebben om datagedreven te gaan werken.

We hebben consultants die lange tijd bij één klant zitten en consultants die het liefste in korte tijd meerdere klanten helpen (of tegelijk in deeltijd). Eén ding is zeker: Als je in het Smart Data team werkt, leer je ontzettend veel. Onze consultants houden elkaar scherp én krijgen de ruimte om zich professioneel te ontwikkelen. We hebben onze eigen academy waar we naast tool- en softskill trainingen ook ‘meet the expert’ en ‘meet de klant’ sessies organiseren. Je leert er ook onze referentie architectuur en neemt deel aan hackatons zoals bijvoorbeeld een ‘battle of the tools’.

Smart Data Consultant Arjen Stap

Smart Data Consultant Arjen Stap

‘Het leukste vind ik om de klant te verbazen met de mogelijkheden van data. Meestal werk ik als (lead) developer aan grotere, uitdagende BI projecten. En bemoei ik me ook graag met de architectuur. Ik gebruik veel verschillende tools, omdat ik echt zoek naar de juiste oplossing voor elke situatie. Bij een bank bouw je bijvoorbeeld een stevige en solide data-architectuur. Maar er zijn ook klanten die het prima vinden als 95% van de data klopt en dat vooral heel snel willen hebben. Hierdoor word ik regelmatig uitgedaagd om uit mijn comfort zone te stappen. Juist dan leer je!’ 

Onze expertises

Smart Data Praktijkcases

Een aantal van onze klanten, zoals de Hanze Hogeschool en ABN AMRO verzekeringen hebben hun datavraagstuk en onze oplossing beschreven in een praktijkcase. Lees hier meer over verschillende interessante projecten die onze consultants hebben gerealiseerd.

De moderne data architectuur

Onze Smart Data Consultants delen regelmatig kennis in blogs, webinars en eBooks over data-architectuur. Het geeft een goed beeld over de thema's waar wij klanten mee helpen, onze visie en werkwijze.

Datavirtualisatie

In onze blogs, webinars en eBooks over datavirtualisatie lees je meer over onze visie en onze aanpak. Ook zijn er praktijkvoorbeelden en tips te vinden. Spreekt onze werkwijze jou aan?

Iets voor jou?

Spreekt het Smart Data team en onze werkwijze je aan? Wil je meer weten over Axians? Of over de opdrachten en projecten die wij voor klanten doen? Onze recruiter Maxime Wesel vertelt je graag meer of regelt een kop koffie of thee met een van de BI consultants in Laren.

Lorem ipsum