Home > Business Analytics in Laren > Smart Data Team

Het Smart Data team is één van de drie consultancy teams van de Axians unit in Laren. Binnen dit team ben je bezig met de basis: het inrichten, optimaliseren en ontwerpen van de back end. Datawarehouses, dataplatform, datavirtualisatie, moderne-data architectuur, en (hybride) cloudoplossingen? In dit team ben je er dagelijks mee bezig.

Als Smart Data Consultant geef je advies, maak je Proof of Concepts en implementeer je (cloud-) oplossingen. Je werkt met tools als Snowflake, Denodo, Matillion, Data Virtuality, Microsoft Azure en de SQL Server BI stack. Uiteraard verlies je data kwaliteit en data governance niet uit het oog. De klanten waar onze consultants werken zijn met name grote, complexe en innovatieve organisaties. Denk bijvoorbeeld aan RTL Nederland, Landal of LeasePlan. We gaan de samenwerking met onze klanten aan, zodat we precies weten wat zij nodig hebben om datagedreven te gaan werken.

We hebben consultants die lange tijd bij één klant zitten en consultants die het liefste in korte tijd meerdere klanten helpen (of tegelijk in deeltijd). Eén ding is zeker: Als je in het Smart Data team werkt, leer je ontzettend veel. Onze consultants houden elkaar scherp én krijgen de ruimte om zich professioneel te ontwikkelen. We hebben onze eigen academy waar we naast tool- en softskill trainingen ook ‘meet the expert’ en ‘meet de klant’ sessies organiseren. Je leert er ook onze referentie architectuur en neemt deel aan hackatons zoals bijvoorbeeld een ‘battle of the tools’.

Smart Data Consultant Wouter Leemereise

Smart Data Consultant Wouter Leemereise

Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik echt waarde toevoeg. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld als Lead Developer Datavirtualisatie meegewerkt aan een ‘Proof of Concept’. In een maand tijd hebben we de voordelen van datavirtualisatie aangetoond en de organisatie daarin begeleidt. Ze waren zo enthousiast dat ze meteen hebben doorgepakt en de materie helemaal eigen hebben gemaakt. In het vervolg heb ik 3 maanden als solution architect de klant begeleid in het aansluiten van 15 verschillende afdelingen op het datavirtualisatie platform. Hierdoor kwam de data veel sneller voor de gebruikers beschikbaar en ook nog eens van hogere kwaliteit. Dat we in dit project in zo’n korte tijd, zo’n grote output konden leveren geeft mij veel energie.”Onze expertises

De Moderne Data-architectuur

Onze Smart Data Consultants ontwerpen en implementeren flexibele data-architecturen. Dit zorgt voor maximale snelheid, flexibiliteit en schaalbaarheid in de informatievoorziening, en voor optimaal gebruik van de cloud. Indien nodig combineren we tools zoals bijvoorbeeld Snowflake, MS Azure, Denodo, Matillion of Data Virtuality met elkaar.

Datavirtualisatie

Met behulp van ‘Denodo' en ‘Data Virtuality' helpen wij organisaties met snellere toegang tot data. Met datavirtualisatie is het mogelijk om gegevensbronnen te integreren en in real-time te ontsluiten, zonder data te repliceren. Meer weten over onze aanpak en visie?

Praktijkcase Smart Data

Wij ondersteunden PGGM, een coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie, bij het ontwerp en de realisatie van een data delivery infrastructure. Een nieuwe, moderne data-architectuur waarmee data efficiënt, snel en veilig beschikbaar is. Onze Smart Data Consultants hebben in een multidisciplinair team een oplossing op maat ontworpen met Snowflake, Data Virtuality en Collibra.

Iets voor jou?

Spreekt het Smart Data team en onze werkwijze je aan? Wil je meer weten over Axians? Of over de opdrachten en projecten die wij voor klanten doen? Onze recruiter Maxime Wesel vertelt je graag meer of regelt een kop koffie of thee met een van de BI consultants in Laren.

Lorem ipsum