Home > Business Analytics in Laren > Smart Finance Team

Het Smart Finance team is één van de drie consultancy teams van de Axians unit in Laren. Binnen dit team specialiseer je je in slimme oplossingen voor consolidatie, planning & forecasting, predictive analytics en visualisaties binnen financiële afdelingen. Je slaat de brug tussen IT en Finance. Je automatiseert de financiële (data-)processen, zodat de financials waarmee je samenwerkt hiermee als business partner aan de slag kunnen.

De klanten waar onze consultants voor werken zijn met name grotere, complexe en innovatieve organisaties. Wij werken bijvoorbeeld samen met Pathé, RTL Nederland, TenCate Grass, Park Plaza en Pon automotive.. De duur van een opdracht varieert. Soms werk je samen met een team van Axians collega’s en soms werk je zelfstandig in een team van de klant. Eén ding is zeker: Je collega’s staan altijd voor je klaar.

Onze consultants houden elkaar scherp én krijgen de ruimte om zich professioneel te ontwikkelen. We hebben onze eigen academy waar we naast tool- en softskill trainingen ook ‘meet the expert’ en ‘meet de klant’ sessies organiseren. . Je leert er onze referentie architectuur en neemt deel aan hackatons zoals bijvoorbeeld een ‘battle of the tools’.

Lorem ipsum

Smart Finance Consultant Joris van den Boogaard

Bij Smart Finance komen we bij bedrijven binnen via de financiële afdeling. Zij hebben een probleem over het verbeteren van hun bijvoorbeeld hun forecast of consolidatie. Ze werken vaak in Excel. Op zich prima, maar je kunt er geen internationaal bedrijf op laten leunen. Als Smart Finance Team helpen wij klanten om die processen te automatiseren met behulp van verschillende tools. Maar we geven bedrijven ook zicht op informatie door te visualiseren. Op die data moeten wij ook goede financiële logica op toe kunnen passen. Dus het is een breed spectrum waarin je werkt.

Onze expertises

Finance & EPM

Onze Smart Finance Consultants helpen organisaties met Enterprise Performance Management. Dit levert grip en sturing op de bedrijfsvoering. We helpen financials om, met behulp van geautomatiseerde processen en data, de transitie te maken van boekhouder naar business partner.

XP&A: Integrated business planning (IBP)

Met Integrated Business Planning (of eXtended Planning & Analytics) creëren onze Smart Finance Consultants inzicht met een planning inclusief scenario's en business drivers die verder kijkt dan de finance alleen. Zo kunnen afdelingen zien waar hun activiteiten passen in het totaalbeeld en de informatie van collega's gebruiken voor een betere planning.. Meer weten over onze visie en aanpak?

Smart Finance Praktijkcase

Wij ondersteunden onze klant RTL Nederland bij de implementatie van ‘Board' om grip op rapportages en forecasts te krijgen met de grote hoeveelheden data. Om daar vervolgens snel waardevolle managementinzichten uit te halen voor besluitvorming. Spreekt onze werkwijze jou aan?

Iets voor jou?

Spreekt het Smart Finance Team en onze werkwijze je aan? Wil je meer weten over Axians? Of over de opdrachten en projecten die wij voor klanten doen? Onze recruiter Maxime Wesel vertelt je graag meer of regelt een kop koffie of thee met een van de BI consultants in Laren.

Lorem ipsum