Axians is gespecialiseerd in complexe software oplossingen voor hoogwaardige technische omgevingen. We verzorgen detachering, in-house projecten, beheer, consultancy en trainingen op het gebied van (embedded) software. We helpen vooraanstaande bedrijven met real-time besturing, software-architectuur, interfacing, sensor datacollectie en complexe ontwikkel- en productieprocessen. Dit doen wij vanaf locaties door heel Nederland. Onze collega's zijn echter vooral te vinden bij onze opdrachtgevers waar ze werken aan innovatieve oplossingen:

Industrial IoT

Axians is al meer dan 20 jaar bezig met het verbinden van sensoren, elektronica en software. Wij geloven in Smart Cities, Smart Infrastructures en Smart Industries. Slimme toepassingen die door het slim combineren van bestaande elementen leiden tot revolutionaire oplossingen voor alledaagse problemen.

Automatisch testen

Fouten sneller opsporen waardoor software ontwikkeling sneller, beter en goedkoper kan. Axians ondersteunt haar klanten met een succesvol testframework.

Systeem integratie

Axians heeft jarenlange ervaring in het integreren van systemen door middel van ontwikkelde softwaremodules en architecturen, binnen verschillende domeinen zoals de High Tech Industry en Healthcare. Zo werd Solar Team Eindhoven winnaar in de World Solar Challenge mede dankzij software van Axians.

Application Management

Onze collega’s zijn allen specialist in het onderhouden van maatwerk (industriële) applicaties. Veel organisaties schakelen ons in voor situaties waarbij software interacteert met hardware zoals modems, sensoren of machines. Met kennis van vele programmeertalen (zoals Java, C, C++, Python en .NET) kunnen wij alle applicaties aan.

Ook naast het werk zijn we samen actief

Axians is sponsor van Solar Team Eindhoven. Onze experts dragen bij aan het succes van de Stella Lux door te helpen met de ontwikkeling van een strategiesysteem en te zorgen voor een internetverbinding door middel van satellietcommunicatie. Ook bij de volgende race zijn we er weer bij. Lees meer over dit project op axians.nl.
Software Development

Jezelf blijven ontwikkelen in Software Development

Bij Axians hechten we veel waarde aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Cruciaal, want Axians is een kennisorganisatie. Wij trainen op het eigen portfolio, we volgen nauwgezet ontwikkelingen trends in binnen en buitenland. Kennisuitwisseling tussen onze collega’s vindt plaats tijdens onze kennissessies. Alleen trainen op het vakgebied is niet genoeg. Wij besteden veel aandacht aan de competenties die ons allemaal verbinden. We handelen vanuit gemeenschappelijke waarden en overtuigingen. Zo weten we wat we aan elkaar hebben, voorkomen we misverstanden en boeken we individueel en gezamenlijk de beste resultaten. Onze werkwijze is gebaseerd op de volgende waarden en normen: Ondernemerschap, verantwoordelijkheid, Transparantie & vertrouwen, Solidariteit, Empowerment

Opdrachtgevers

Axians is ondermeer actief bij opdrachtgevers in de industrie en overheid. In deze markten verzorgen we consultancy, beheer en trainingen.

Lees onze blogs

Op axians.nl kan je een actieve blog vinden waar onze experts kennis delen en waar we nieuwe oplossingen op het gebied van Technical Software beschrijven en uitdiepen.

Bijzonder project

Axians is vanaf het prille begin betrokken bij AiREAS: Een innovatief, low-cost, fijnmazig sensornetwerk dat realtime de luchtkwaliteit in steden meet. Zo zijn een aantal steden, waaronder Eindhoven uitgerust met een aantal slimme airboxen die onder andere fijnstof, NO2, Ozon en hittestress meten. Axians heeft een architectuur ontwikkeld om de sensordata uit te lezen, te transporteren, op te slaan en te processen.