Axians is het ICT merk van VINCI Energies. Binnen VINCI Energies staat het overdragen van kennis en ervaring centraal. Om deze waarden te realiseren binnen de bedrijfscultuur, is er de VINCI Energies Academy. Hierbij worden werknemers getraind op belangrijke punten van de organisatie. Verschillende punten zijn hierbij belangrijk:

Ruimte voor ontwikkeling

VINCI Energies is een kennisorganisatie, die de ontwikkeling van de medewerkers stimuleert. Deze ontwikkeling is van belang om meer toegevoegde waarde te beiden aan de klant. Het gaat hierbij om ontwikkeling van innovatie en kennis en daarnaast het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Netwerkorganisatie

Naast een kennisorganisatie is het ook een netwerkorganisatie en heeft VINCI Energies een eigen managementfilosofie en waarden. Hier houden de werknemers zich aan en is fundamenteel voor de onderneming. Er is veel vrijheid binnen teams en tussen deze units is er veel sprake van samenwerking. Dit vraagt ook verantwoordelijkheid en vergt een aparte manier van werken.

Trainingen gegeven door medewerkers

De trainingen worden gegeven door ervaren professionals, maar ook door veel eigen medewerkers. Voorbeelden van medewerkers die de trainingen verzorgen zijn: projectmanagers, hr-managers, directieleden, of managers van business units
Trainingen gegeven door medewerkers
VINCI Pivot club

VINCI Pivot club

Door dit platform is het bouwen van een netwerk binnen de organisatie makkelijker. Er word gezorgd dat er medewerkers uit diverse business units samenwerken en leren. Zo laten we zo veel mogelijk medewerkers kennis met elkaar maken .